• +31 (0) 345 568 797
  • info@uppe.nl

Wind cap

Wind Cap

Wind cap

Productomschrijving

UPPE heeft een zeer belangrijke optie in het assortiment die in 90% van door onze verkochte tenten toegepast wordt, namelijk de wind cap. De wind cap is een opening in de nok van het dak die gecreëerd wordt doordat we de naad in de nok niet dichtnaaien, maar een overlap maken, die in geval dat er wind onder de tent komt ervoor zorgt dat deze luchtstroom kwijt kan door openingen in het dak. Hierdoor krijgt de tent in eerste instantie minder “lift” en zal het frame minder zwaar belast worden. De wind cap heeft zeer zeker een positieve invloed op de levensduur van de Quick Folding Tent, zeker indien deze primair outdoor wordt toegepast.

Op vierkante maten zal deze wind cap rondom toegepast worden, bij rechthoekige afmetingen enkel op de korte zijde ( dus de drie of vier meter zijdes). Door de overlap van de “peak” is het niet mogelijk dat water in de tent lekt, deze overlap is ongeveer 5 cm ten opzichte van het onderliggende deel. Om klapperen van de stof te voorkomen is deze cap met een stiknaad in het midden vast gezet, ook dit voorkomt dat de cap naar binnen slaat of lekkage kan veroorzaken.

Ondanks dat we gebruik van de Quick Folding Tent bij meer dan windkracht 5 afraden, is een wind cap zeker in de steeds grilliger wordende Europese weersomstandigheden zeker aan te bevelen, de kosten wegen absoluut op tegen de voordelen en het verlengen van de levensduur. Indien een tent zonder wind cap wind belasting krijgt en deze lucht niet weg kan zal deze belasting op het frame omgezet worden, immers de tent wil “weg” en wordt tegengehouden door scheerlijnen of gewicht opties. Resultaat is dat de stangen of poten kunnen verbuigen of zelfs breken met alle gevolgen van dien.

Een wind cap in uw Quick Folding Tent kent een geringe meerprijs maar zal u voor hogere kosten behoeden. UPPE is een van de weinige leveranciers die dergelijke optie aanbiedt. Zorg ervoor dat indien u offertes vergelijkt u hier zeker naar kijkt. Dit fenomeen treft u ook aan bij grote permanente terras parasols, niet zonder reden! Duurzaamheid gaat bij UPPE voorop en streven wij naar perfectie om uw Quick Folding Tent voor lange tijd zijn performance voor u blijft vervullen.

Opties

Wilt u meer informatie over dit product of wilt u een offerte aanvragen? Maak hieronder uw keuze.

inspirerenknop
inspirerenknop
inspirerenknop
inspirerenknop
inspirerenknop
inspirerenknop

Quick Folding Tent

Quick Folding Tent