Groen ondernemen

Groen ondernemen

Naast het ondersteunen van diverse goede doelen zoals u op onze site kunt lezen, voelen wij ons ook nauw betrokken tot het milieu, immers is onze planeet ons kostbaarste bezit waar we zuinig mee om dienen te gaan. Wij hebben dit bewustzijn al een aantal jaar geleden aan onze activiteiten gekoppeld en o.a. een programma bedacht waarbij we onze klanten aansporen de aangekochte Quick Folding Tenten bij logo veranderingen of een nieuwe huisstijl een nieuw tweede leven te geven. Hierdoor voorkomen we dat een groot deel van deze met inkt bedrukt polyester in verbrandingsovens terecht komen of elders het milieu nadelig belasten.

Ultimate Promotion Partners Europe introduceerde in 2012 een nieuw groen concept, namelijk de 2ND LifeBag. Veel bedrijven die promotie materiaal gebruiken hebben vaak een overvloed aan oud materiaal in hun magazijnen liggen die vaak via de afvalverwerking het milieu nadelig belasten. UPPE als leverancier van o.a. de Quick Folding Tent kwam als eerste tent leverancier op het idee de klant de mogelijkheid te bieden deze “oude” materialen te laten recyclen tot bijvoorbeeld de 2ndLifeBag.

Dit unieke groene project is opgezet om enerzijds het milieu te ontlasten en in tweede instantie iets aan sociale betrokkenheid te initiëren richting werkgelegenheid, deze tassen worden namelijk vervaardigd via een sociale werkplaats voorziening, 1+1=3 en daar zijn we best trots op!
Middels dit proces krijgt uw oude promotie materiaal een nieuw tweede leven en ontzien we het milieu.
Deze tassen zijn ideaal geschikt als give a way, relatie marketing tool of personeel actie.

Wilt u meer informatie over dit concept, download hier de 2NDLife bag brochure of neemt u contact op met UPPE.

Daarnaast kiezen wij voor uw gepersonaliseerde product in eerste instantie eerst voor digitale druk ipv zeefdruk, omdat de inkt voor zeefdruk en het afvalwater van de zeef meer belastend zijn voor het milieu dan schonere digitale druk. Voor grotere aantallen en enkelkleurige prints kiezen we uiteraard voor zeefdruk, maar dan wordt de zeef dermate veelvuldig gebruikt voordat deze gereinigd wordt dat de milieu belasting per tent daardoor enorm verlaagd wordt.

Last but not least is bewust gekozen voor onze hardstalen frames in combinatie met een dubbele poederlakcoating ipv chemische anodisatie van bijv. aluminium. Het voordeel van het poederlakken is dat er bij dit lakproces geen oplosmiddelen vrijkomen. Dit komt doordat de lak uit een vaste stof bestaat en er geen chemische additieven nodig zijn om deze aan het werkstuk te laten hechten. Ook kan lak die in eerste instantie niet aan het product hecht hergebruikt worden, omdat het overtollige poeder nogmaals op een product gespoten kan worden. Deze twee eigenschappen maken het poederlakproces milieuvriendelijk. Poederlakken biedt een zeer duurzame bescherming tegen corrosie en uitstekende bestendigheid tegen extreme weersinvloeden.

Quick Folding Tent

Quick Folding Tent

ACTIE- Opblaasbare Beurs stand

actieperiode van 19 juni 2019 t/m 19 juli 2019

BEKIJK DEZE ACTIE