• +31 (0) 345 568 797
  • info@uppe.nl

Duurzaam ondernemen

de UPPE Recycle Quick Folding Tent

Naast het ondersteunen van diverse goede doelen zoals u op onze site kunt lezen, voelen wij ons ook nauw betrokken tot het milieu, immers is onze planeet ons kostbaarste bezit waar we zuinig mee om dienen te gaan. Wij hebben dit bewustzijn al een aantal jaar geleden aan onze activiteiten gekoppeld.

Een grote en unieke stap de we hierin gezet hebben is voor de Quick Folding Tenten de optie om daken en wanden te laten produceren van 100% gerecyclede petflessen. Wij voeren in dit materiaal nog geen standaardkleuren, maar als u als A merkt een order plaatst vanaf 50 tenten in 3x3m, kunnen wij ook dit materiaal in uw huiskleur weven.

Standaard hebben wij in onze fabriek sinds 1 januari 2020 dit gerecycle materiaal in de kleur wit op voorraad, zodat we all uw full color tenten hiervan kunnen maken. Belast het milieu niet onnodig en koop daarom vanaf nu alleen nog uw tenten bij ons, gemaakt van dit gerecyclede materiaal, waarbij u bovendien helpt om de plastic soep te verminderen door het plastic te hergebruiken. Wij hebben dit materiaal in uitvoerig getest en kunnen u de volledige kwaliteit bieden zoals u die van ons ook gewend was van het virgin 600D polyester. Ook onze UPPE recycle tent is voorzien van de belangrijke B1 norm!

Alles wat u op onze site leest over de Quick Folding Tent, geldt ook voor de UPPE recycle tent.

Ons doel is om zsm alleen nog maar recycle materiaal te gebruiken voor de Quick Folding Tenten en we vragen u ons daarin te steunen.

Daarnaast kiezen wij voor uw gepersonaliseerde product in eerste instantie eerst voor digitale druk ipv zeefdruk, omdat de inkt voor zeefdruk en het afvalwater van de zeef meer belastend zijn voor het milieu dan schonere digitale druk. Voor grotere aantallen en enkelkleurige prints kiezen we uiteraard voor zeefdruk, maar dan wordt de zeef dermate veelvuldig gebruikt voordat deze gereinigd wordt dat de milieu belasting per tent daardoor enorm verlaagd wordt.

Last but not least is bewust gekozen voor onze hardstalen frames in combinatie met een dubbele poederlakcoating ipv chemische anodisatie van bijv. aluminium. Het voordeel van het poederlakken is dat er bij dit lakproces geen oplosmiddelen vrijkomen. Dit komt doordat de lak uit een vaste stof bestaat en er geen chemische additieven nodig zijn om deze aan het werkstuk te laten hechten. Ook kan lak die in eerste instantie niet aan het product hecht hergebruikt worden, omdat het overtollige poeder nogmaals op een product gespoten kan worden. Deze twee eigenschappen maken het poederlakproces milieuvriendelijk. Poederlakken biedt een zeer duurzame bescherming tegen corrosie en uitstekende bestendigheid tegen extreme weersinvloeden.

Quick Folding Tent

Quick Folding Tent